Villa BURA

Zeer exclusieve villas met alle denkbare faciliteiten met een wonderschoon uitzicht op zee. prijs op aanvraag.

Villa BURA en MAESTRAL zijn gelegen in het dorp Marušići in de provincie Split-Dalmatië in de buurt van enkele grote steden. Met zijn bijna ongerepte natuur en nabijgelegen stranden is het een ideale plek voor rust en recreatie. Tussen de natuurlijke schoonheden in de omgeving valt het natuurpark Biokovo op, dat de mogelijkheid biedt om te wandelen en te genieten van buitenactiviteiten. De kloof van de rivier Cetina is ook een bezoek waard, waar u kunt genieten van een rustige boottocht of raften.
Voor wie op zoek is naar het nachtleven, 23 kilometer ten oosten van het dorp Marušići, ligt de stad Makarska, de stad die in de zomer nooit slaapt en waar je je kunt vermaken in vele cafés en disco’s.

Vraag meer info aan:

  Over de locatie:

  Villa Bura en Villa Maestral bevinden zich in het dorp Marušići in de provincie Split-Dalmatië, in de buurt van enkele grotere steden. Met zijn vrijwel ongerepte natuur en nabijgelegen stranden is het een ideale plek voor rust en recreatie. Onder de natuurlijke schoonheden in de omgeving springt het natuurpark Biokovo eruit, dat de mogelijkheid biedt om te wandelen en te genieten van buitenactiviteiten. Ook is een bezoek aan de kloof van de rivier de Cetina de moeite waard, waar u kunt genieten van een rustige boottocht of raften.

  Voor degenen die op zoek zijn naar het nachtleven, ligt de stad Makarska op 23 kilometer ten oosten van het dorp Marušići. Het is de stad die in de zomer nooit slaapt en waar u zich kunt vermaken in talrijke cafés en discotheken.

  Ten westen van Marušići ligt de eerste grote nederzetting, Omiš, op 13 kilometer afstand. Hier vindt u historische bezienswaardigheden zoals het fort Starigrad en fort Mirabella, evenals het prachtige stadscentrum. Voor degenen die van adrenaline houden, is er Zipline Croatia, bestaande uit acht (8) stalen kabels waar de gasten aan een harnas naar beneden gaan en genieten van het vogelperspectief van de kloof van de rivier de Cetina.

  Terwijl u in Marušići bent, zou het zonde zijn om de stad Split, op 38 km afstand, niet te bezoeken, met zijn rijke historische erfgoed. Onder alles wat Split te bieden heeft, moeten we alleen het meest waardevolle benadrukken, namelijk:

  Bezienswaardigheden (39 km):

  Diocletian palace

  Het paleis van Diocletianus – meer dan 1700 jaar oud – is een van de best bewaarde monumenten van de Romeinse architectuur ter wereld. Het paleis van de keizer werd gebouwd als een combinatie van een luxueuze villa – zomerverblijf en een Romeins militair kamp (castrum), verdeeld in vier delen met twee hoofdstraten. Het zuidelijke deel van het paleis was, volgens dit ontwerp, bedoeld voor het appartement van de keizer en passende bestuurlijke en religieuze ceremonies, terwijl het noordelijke deel was bestemd voor de keizerlijke garde – het leger, bedienden, opslag, enzovoort.

  Peristyle

  Als het centrale plein van het paleis, bedoeld voor de keizer Diocletianus, die werd gevierd als de levende zoon van Jupiter, vindt het zijn plaats te midden van vele tempels. De keizer zou verschijnen onder de architraaf van het centrale deel van het Protyron, en zijn onderdanen zouden naar hem toe komen, knielend, de zoom van zijn scharlaken mantel kussend, of ze zouden voor hem vallen, hun hele lichaam op de grond.

  Cathedral of Saint Domnius

  Onder de Europese kathedralen vindt die in Split zijn plaats in het oudste gebouw – het Mausoleum van de Romeinse keizer Diocletianus. Binnenin de kathedraal verzoent de geschiedenis zich aan het einde van het tweede millennium met het oude heidense, christelijke middeleeuwse en moderne erfgoed. Het mausoleum van de keizer – vervolger van christenen – wordt in de 7e eeuw een kathedraal waar altaren met relieken van de heiligen Domnius en Anastasius, martelaren die werden geëxecuteerd in het nabijgelegen Solin, een ereplaats innemen. De klokkentoren van de kathedraal (57 m) is de meest originele middeleeuwse Dalmatische architectuur die werd gestart in de 13e eeuw. De klokkentoren werd grondig gerestaureerd en enigszins gewijzigd aan het begin van de 20e eeuw. Vandaag de dag kunt u de treden helemaal naar de top van de klokkentoren beklimmen, waar een spectaculair uitzicht over heel Split op u wacht.

  Temple of Jupiter

  De vooraanstaande Schotse architect Robert Adam beschouwde deze tempel als een van de mooiste Europese monumenten. Rechthoekig van vorm diende de tempel ter viering van de cultus van Jupiter. Het staat op een verhoogd podium, met een zeszuilenportiek ervoor. De reliëfafbeeldingen op het portaal, evenals het gewelf met cassetteplafond, hebben invloed gehad op de vroege renaissance-architectuur van Andrija Alessi en Nikola Firentinac in Trogir.

  Statue of Grgur Ninski

  Gemaakt door de beroemdste Kroatische beeldhouwer Ivan Meštrović. Het standbeeld is imposant en is 6 voet lang. Er wordt geloofd dat het aanraken van zijn duim geluk brengt en het vervullen van wensen.

  Archaelogical Museum

  Het museum dat de rijke geschiedenis van Kroatië belicht, bevat een uitgebreide collectie archeologische artefacten uit verschillende tijdperken. Van prehistorische vondsten tot Griekse en Romeinse overblijfselen, evenals vroegchristelijke en middeleeuwse objecten, biedt het museum een fascinerende inkijk in het verleden van het land. Bezoekers kunnen zich verwonderen over de diverse culturen en beschavingen die hebben bijgedragen aan de vorming van Kroatië zoals we het vandaag kennen.

  Croatian maritime museum

  Het Kroatisch Maritiem Museum, opgericht door de Gemeenteraad van Split in 1997, is een schatkamer van historische waarde. Het museum herbergt een uitgebreide verzameling die is samengesteld uit het Maritiem Museum van Split, het Militair Maritiem Museum en diverse archeologische collecties, inclusief maritieme archeologische vondsten. Hier vindt men onderzoek, manuscripten, artefacten en documenten die betrekking hebben op het maritieme erfgoed van de Adriatische Zee, dat zich uitstrekt van prehistorische tijden tot het heden. Duik in de fascinerende geschiedenis van de maritieme wereld en ontdek de schatten en verhalen die deze collecties te bieden hebben.

  Meštrović gallery

  In dit prachtige kunstmuseum wordt u getrakteerd op een uitgebreide en goed geordende collectie van werken door Ivan Meštrović, de meest vooraanstaande moderne beeldhouwer van Kroatië. Het imposante herenhuis, oorspronkelijk gebouwd als zijn persoonlijke residentie in de jaren 1930, biedt nu onderdak aan zijn meesterwerken. Hoewel Meštrović oorspronkelijk van plan was om hier zijn rust te vinden, emigreerde hij kort na de Tweede Wereldoorlog naar de Verenigde Staten. Naast de museumtoegang heeft u ook de mogelijkheid om het nabijgelegen Kaštilac te bezoeken, een fort dat nog meer werken van Meštrović herbergt en een unieke toevoeging is aan uw museumervaring.

  Museum of Croatian archelogical monuments

  Opgericht in 1893 met als doel het verzamelen en tentoonstellen van middeleeuwse Kroatische archeologische stukken van bijzonder belang, heeft het Museum van Kroatische Archeologische Monumenten een bewogen geschiedenis gekend waarin de locatie van het museum regelmatig veranderde. Soms was dit te wijten aan de groeiende omvang van de collectie, andere keren vanwege dreigende oorlogssituaties. Een bezoek aan de huidige locatie van het museum, dat in 1976 werd geopend, biedt u de gelegenheid om een deel van de uitgebreide collectie van 3.000 stukken te bewonderen, waaronder beeldhouwwerken, gereedschap, wapens en andere voorwerpen uit verschillende perioden. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de middeleeuwse periode, die een prominente rol speelt in de collectie.

  Split city museum

  Het Split City Museum werd opgericht in 1946 en bevindt zich in het Paleis van Diocletianus. Dit museum is gehuisvest in een complex van middeleeuwse gebouwen, waarvan het gotische paleis van de familie Paplic het middelpunt vormt. Het museumgebouw zelf heeft een binnenplaats met een prachtig versierd portaal en een loggia. Op de eerste verdieping is er een hal met oude ramen en een goed bewaard gebleven houten plafond.

  Places of interest in Trogir:

  Kamerlengo castle and St. Mark´s Tower

  Het indrukwekkende Kamerlengo-kasteel dateert uit het begin van de 15e eeuw en is een andere topbezienswaardigheid in Trogir. Het werd gebouwd door de Venetianen en diende een tijdlang als het paleis van de gouverneur. Met een indrukwekkend uitzicht over de zee en hoge muren die de drie torens verbinden, heeft dit prachtige oude kasteel een nieuwe bestemming gevonden als locatie voor openluchtvoorstellingen die tijdens de zomermaanden in de binnenplaats worden gehouden.

  De renaissancetoren van Sint-Marcus (Kula svetog Marka), gebouwd na het kasteel in een cirkelvormige vorm, werd ooit gebruikt om artillerie op het brede dak te ondersteunen en werd gebouwd ter verdediging van het kanaal tussen het eiland en het vasteland.

  Trogir Cathedral

  Het wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste architectonische prestaties in Kroatië. De bouw van deze prachtige driebeukige structuur, gebouwd op de plek van een oude kerk die verwoest was door de Saracenen, begon in 1193 en duurde vele jaren tot het uiteindelijk rond 1500 voltooid werd. Een van de meest opmerkelijke kenmerken is de geweldige romaanse deur, uitgehouwen in 1240 door Meester Radovan, en geflankeerd aan beide zijden door twee stenen leeuwen.

  Cipiko Palace

  In the Town Square across from the main entrance of Trogir Cathedral, was the home of the Cipiko family, one of the region’s most prominent families during the 15th-century. The creation of famed architects Firentinac and Alesi, this splendid old palace — really two palaces joined together as the family’s wealth increased — boasts a number of unique and noteworthy features, including a carved Venetian Gothic window designed by Alesi himself;

  Land Gate

  De Landpoort was de hoofdingang van Trogir tijdens de 15e eeuw en was een essentieel onderdeel van de Venetiaanse verdediging, samen met de stadsmuren die tegelijkertijd werden gebouwd. Herbouwd in de 17e eeuw in laatrenaissance stijl, had de imposante poort ooit een ophaalbrug. Opmerkelijke kenmerken zijn onder andere de Leeuw van Sint-Marcus (het symbool van Venetië) boven de boog van de deur en een standbeeld van de beschermheilige van de stad, Sint-Jan van Trogir, ook wel bekend als Giovanni Orsini in het Italiaans.

   

  Verkeersbereikbaarheid

   

  Villa Bura en Villa Maestral liggen op 56 km afstand van de internationale luchthaven van Split, of ongeveer een uur met de auto.

  De dichtstbijzijnde veerhaven is die in Split, op ongeveer 40 minuten rijden met de auto.

  De dichtstbijzijnde kleine jachthaven bevindt zich in het dorp Mimice, op 2 km van de villa’s.

  Het dichtstbijzijnde belangrijkste Kroatische snelwegknooppunt bevindt zich in het dorp Šestanovac, dat ongeveer 17 km van de villa’s verwijderd is.